Het Bonkelaarhuis HOME          ACTUEEL          OVER ONS          VACATURES          CONTACT Facebook  Instagram  Linkedin    
             
   

Financieel & Juridisch

     
    Financieel gezond

Weet jij wat er binnenkomt en uitgaat iedere maand? Hoe bewust ben jij bezig met je financiele huishouding? Het kan een hele uitdaging zijn om alles bij te houden en niet iedereen komt rond. Zorgen over geld kan behoorlijke stress opleveren. Deel je zorgen met je omgeving of met ons. Voorkom grotere zorgen of schulden.
We delen hieronder een aantal tips om zelf te ontdekken hoe je meer inzicht en overzicht krijgt. Wil je liever met iemand samen aan de slag? Neem dan contact met ons op. We kijken en denken graag met je mee.

Heb je juridische vragen? Klik op de link voor meer informatie.

0-18 jaar In de kindertijd zijn ouders/verzorgers financieel verantwoordelijk. Ook voor kinderen heb je rekening te houden met verschillende kosten. Vanuit de overheid ontvangen ouders/verzorgers kinderbijslag en kindgebonden budget als ondersteuning in de kosten. Gaat je kind naar de opvang? Dan heb je mogelijk recht op kinderopvangtoeslag.
Je wilt als ouder je kind het beste geven. Wanneer je inkomen laag is dan kan het lastig zijn dit te bekostigen. Lukt het niet om schoolspullen of bijvoorbeeld een fiets of sporten te bokostigen? Dan kun je contact opnemen met  Stichting leergeld. Wanneer je aangemeld bent bij Stichting leergeld dan ontvang je in het jaar dat je kind 5 jaar wordt automatsich een brief over zwemlessen. Gemeente Sliedrecht biedt namelijk financiele ondersteuning voor het behalen van een  zwemdiploma voor gezinnen met een laag inkomen.

18 jaar Vanaf 18 jaar ben je financieel onafhankelijk van je ouders. Het is goed te weten wat er voor je verandert en wat je moet gaan regelen. Zo dien je zelf een zorgverzekering af te sluiten en heb je wellicht recht op zorgtoeslag. Je denkt misschien na over zelfstandig wonen nu of in de toekomst. Je kunt je vanaf nu inschrijven bij Woonkeus Drechtsteden.   jStudeer je? Meld je bij DUO aan voor studiefinanciering.
Kijk op
Geldfit.nl wat er nog meer verandert als je 18 wordt.

Volwassen Er zijn veel verschillende dingen te regelen rondom geld. Het kan dan ook een hele uitdaging zijn om het overzicht te houden. Wil je meer inzicht hebben in je administratie? Op Nibud.nl en Geldfit.nl vind je allerlei tips. Heb je teveel zorgen of weet je niet waar je moet beginnen? Wij kunnen met je meekijken! Zijn er betalingsachterstanden of weet je niet waar je recht op hebt? Wij kijken mee en helpen waar nodig.

Huurtoeslag   Zorgtoeslag   Bijzondere bijstand   Persoonlijk minima budget   Belastingaangifte   Werk & inkomen    Energietoeslag   Noodfonds energie   Collectieve zorgverzekering gemeente   Voedselbank   SUN   Sociaal leenfonds

Pensioenleeftijd Wat verandert er financieel voor je na het behalen van je pensioenleeftijd? Weet je hoe je inkomsten en uitgaven eruit gaan zien? Het is goed op tijd te weten wat er op je afkomt. Meer inzicht hierin kun je krijgen op Nibud.nl. Wil je liever met iemand samen naar je persoonlijke situatie kijken? Neem dan contact met ons op.
Ben je je bewust van je financiële veiligheid? Geef niet zomaar iemand toegang tot je gegevens. Praat hierover met de mensen die je vertrouwd. Ook wij kunnen met je meekijken en -denken.


   
   

Iedere donderdagavond kun je tussen 19.00 en 20.30 uur terecht in Bibliotheek AanZet met financiële en juridische vragen.

Bel 0184 420 539 of mail info@bonkelaarhuis.nl maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur.

   
   
 
 
   
   

 

   
   
   
         
         
         
   Het Bonkelaarhuis 
     
  Thema's   
     
  Opgroeien en opvoeden   
  Hulpverlening  
  Ouder worden  
  Werk & dagbesteding  
  Een veilig thuis  
  Wonen en huishouden  
  Financieel & juridisch  
  Nieuw in Sliedrecht  
  Mantelzorg  
  Vrijwilligerswerk  
  Activiteiten  
 


     
  Neem contact met ons op!  
     
  Locatie  Het Bonkelaarhuis   
    Bonkelaarplein 7   
    3363 EL Sliedrecht   
  Telefoon  0184 - 420 539  
  Mail  info@bonkelaarhuis.nl     
     
     
  Openingstijden  
  Maandag tot en met vrijdag  
  tussen 08:30 uur en 17:00 uur  
     
 
   
  © BONKELAARHUIS - ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN PRIVACY          DISLAIMER          KLACHTENREGELING