Het Bonkelaarhuis HOME          ACTUEEL          OVER ONS          VACATURES          CONTACT Facebook  Instagram  Linkedin    
             
    Gepubliceerd op: 08  februari 2024   |   Laatste wijziging: 08-02-2024      
    Tijdelijk Noodfonds Energie 2024
Het Tijdelijk Noodfonds Enegergie is voor huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening. Het Noodfonds helpt je om energieschulden te voorkomen.

Hoe werkt het?
Het Noodfonds geeft huishoudens steun bij een deel van de energierekening. Er wordt gegeken naar de energierekening voor gas, warmte en electriciteit en naar het inkomen van de volwassenen in jouw huishouden. Als het verschil te groot is, verlaagt jouw enegerieleverancier een deel van de enekergierekening voor een periode van 6 maanden.

Wie kan het aanvragen?
  • Het huishouden heeft een inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dat betekent een bruto maandinkomen van maximaal € 3.200,- (alleenstaande) of € 4.480,- (samenwonend). Dit is inclusief 8% vakantietoeslag.
  • Het huishouden heeft zelf een energiecontract voor gas, stroom of warmte. Het maakt niet uit welke energieleverancier.
  • De energiekosten van de energieleverancier zijn hoger dan 8-10% van het bruto maandinkomen.

Hoe doe je de aanvraag?
 
  • Via de website: www.noodfondsenergie.nl. Eerst kun je daar een situatie check doen om snel te ontdekken of je kans maakt op steun.  
  • Je kunt de app downloaden op je telefoon of de aanvraag op je computer doen.  
  • Inwoners van Sliedrecht kunnen een afspraak in Het Bonkelaarhuis voor hulp bij de aanvraag, telefoonnummer (0184) 420 539 of mail naar info@bonkelaarhuis.nl
  • Doe de aanvraag voor 31 maart 2024

Wat heb je nodig?
Een e-mailadres en telefoonnummer, een mobiele telefoon en/of computer (je doet de aanvraag digitaal, het kan niet schriftelijk!)  Je energiegegevens (energiecontract op naam van een persoon uit het huishouden):
  
  • De naam en het klantnummer van je energieleverancier  
  • Het bedrag wat je afgelopen maand betaalde aan je energieleverancier (dat kun je vinden op je bankafschrift of op je energierekening)  
  • Je adviestermijnbedrag (dat kun je vinden in de "mijn omgeving" van jouw energieleverancier)  
DigiD van alle personen van wie het inkomen meetelt in het huishouden. Bij de aanvraag houden ze rekening met gezinnen met inwonende kinderen boven de 18. Ze rekenen hun inkomen niet mee tot ze 23 jaar zijn. Zijn er mensen in het huishouden 23 jaar of ouder, dan tellen hun inkomens wel mee. Is er niemand in het huishouden 23 jaar of ouder? Dan tellen de inkomens van de personen tussen de 18 en 22 jaar wel mee.

- Voorbeeld 1: Een ouder heeft een inwonend kind van 20 jaar oud. Alleen het inkomen van de ouder telt mee.

- Voorbeeld 2: Een samenwonend stel heeft een vriend van 23 jaar die bij hen inwoont. Het inkomen van alle drie de inwoners telt mee.

Zijn alle mensen in het huishouden jonger dan 23 jaar? Dan tellen de inkomens mee van de mensen vanaf 18 jaar.

- Voorbeeld 3: In een studentenhuis zijn alle bewoners 18 tot en met 22 jaar oud. Dan tellen alle inkomens mee.

Heb je nog geen DigiD?
Als jij of andere volwassenen in je huishouden geen DigiD hebben, moet je eerst een DigiD aanvragen. Let op: Een DigiD aanvragen duurt 3 werkdagen. Je kan je DigiD aanvragen via de website van DigiD, www,digid.nl.

Wat gebeurt er daarna?
Op het eind van je aanvraag zie je meteen of je kans maakt op steun. Jij hoeft dan niks meer te doen. Je aanvraag wordt naar je energieleverancier gestuurd. Je energieleverancier controleert je energiegegevens. Het Noodfonds Energie controleert je aanvraag. Is je aanvraag goedgekeurd? Dan verrekent jouw energieleverancier de steun met je energierekening voor een periode van zes maanden.

Heb je nog vragen?
Op de website www.noodfondsenergie.nl vind je alle informatie en start je je aanvraag. Heb je vragen? Vergeet niet te kijken bij veelgestelde vragen. Of neem contact met het noodfonds op via telefoon of e-mail.


   
   
   
         
         
         
   Het Bonkelaarhuis 
     
  Thema's   
     
  Opgroeien en opvoeden   
  Hulpverlening  
  Ouder worden  
  Werk & dagbesteding  
  Een veilig thuis  
  Wonen en huishouden  
  Financieel & juridisch  
  Nieuw in Sliedrecht  
  Mantelzorg  
  Vrijwilligerswerk  
  Activiteiten  
 


     
  Neem contact met ons op!  
     
  Locatie  Het Bonkelaarhuis   
    Bonkelaarplein 7   
    3363 EL Sliedrecht   
  Telefoon  0184 - 420 539  
  Mail  info@bonkelaarhuis.nl     
     
     
  Openingstijden  
  Maandag tot en met vrijdag  
  tussen 08:30 uur en 17:00 uur  
     
 
   
  © BONKELAARHUIS - ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN PRIVACY          DISLAIMER          KLACHTENREGELING