Het Bonkelaarhuis HOME          ACTUEEL          OVER ONS          VACATURES          CONTACT Facebook  Instagram  Linkedin    
             
    Je bent hier:  Home  »  Nieuw in Sliedrecht  »  Hulp bij participatie      
    Hulp bij participatie

Hulp bij participatie

Wil je graag werken, maar is dat lastig? Misschien is een participatieplek dan iets voor jou. Op een participatieplek doe je nuttig werk, leer je veel en heb je collega’s. Het is geen betaalde baan. Je houdt wel je uitkering. Het werk en de begeleiding wordt aangepast aan wat jij nodig hebt.


   
   
     
   

Veelgestelde vragen over hulp bij participatie

Wat is het verschil tussen betaald werk, vrijwilligerswerk en een participatieplek?

Op een participatieplek doe je zinvol werk op een manier die bij jou en je situatie past. Dat geldt ook voor vrijwilligerswerk, natuurlijk. Het verschil is dat je op een participatieplaats meer begeleiding krijgt en dat er meer aandacht is voor jouw talenten en situatie. Vaak werk je ook meer uur per week, waardoor je structuur in je week hebt. De werkdruk is veel lager dan in een betaalde baan. Jij staat als persoon centraal, niet het werk. Zo kun je werken aan wat belangrijk is voor jou. Bijvoorbeeld werkervaring, dag- en nachtritme, sociale contacten, taal, voor jezelf opkomen…Je spreekt met je begeleider af wat voor jou belangrijk is. De werkdruk is laag.

Bij vrijwilligerswerk heb je vaak minder begeleiding en minder structuur. Bij een betaalde baan is de werkdruk meestal hoger en is er minder aandacht voor jouw ontwikkeling en situatie. Als je werkt op een participatieplaats krijg je geen salaris; je houdt wel je uitkering.

Hoe weet ik of dat iets voor mij is?

Als je denkt dat een participatieplaats iets is voor jou, kun je een afspraak maken met de consulent in het Bonkelaarhuis. Als jullie allebei denken dat het een goed idee, kun je aan traject beginnen. Samen met een consulent kijk je naar waar jij goed in bent, wat je nodig hebt en wat je leuk vindt. Vervolgens kun je bij een leerwerkbedrijf kijken of je dat een fijne plek vindt. Als dat zo is, maak je afspraken over wat je gaat doen en hoe vaak.

Wat voor soort werk kun je doen?

Er is veel verschillend werk. Bijvoorbeeld werk in een moestuin of fruit inpakken. Je kunt ook mensen met een beperking helpen. Er zijn verschillende leerwerkbedrijven. Vaak praat je met een begeleider over hoe jij het beste kunt bijdragen en wat je zelf wil leren. Op de website van de Sociale Dienst Drechtsteden staan veel tips over het zoeken van werk en hoe je kunt solliciteren. Je kan ook een afspraak maken met de consulent in het Bonkelaarhuis. Dit is helemaal een goed idee als je nog niet goed weet of je kunt werken of misschien wel een eigen onderneming wil starten. Op de website van Sliedrecht werkt, zie je de Sliedrechtse leerwerkbedrijven.

Wanneer is er een consulent aanwezig in Het Bonkelaarhuis?

Er is een consulent aanwezig op: Dinsdag en vrijdag: 09.00 – 17.00 uur (inloopspreekuur 09.00 – 13.00 uur)

Wanneer kan ik al mijn vragen voor de Sociale Dienst Drechtsteden stellen in Het Bonkelaarhuis?

Er is een medewerker van de klantenservice aanwezig op:
Maandag: 09.00 – 13.00 uur
Woensdag: 09.00 – 13.00 uur
Donderdag: 13.00 – 17.00 uur

   
   

Meer weten?

 

Neem voor meer informatie over dit onderwerp contact op met het Bonkelaarhuis, telefoon 0184 - 420 539, e-mail info@bonkelaarhuis.nl 

   
   
   
         
         
         
   



Het Bonkelaarhuis 
     
  Thema's   
     
  Opgroeien en opvoeden   
  Hulpverlening  
  Ouder worden  
  Werk & dagbesteding  
  Een veilig thuis  
  Wonen en huishouden  
  Financieel & juridisch  
  Nieuw in Sliedrecht  
  Mantelzorg  
  Vrijwilligerswerk  
  Activiteiten  
 


     
  Neem contact met ons op!  
     
  Locatie  Het Bonkelaarhuis   
    Bonkelaarplein 7   
    3363 EL Sliedrecht   
  Telefoon  0184 - 420 539  
  Mail  info@bonkelaarhuis.nl     
     
     
  Openingstijden  
  Maandag tot en met vrijdag  
  tussen 08:30 uur en 17:00 uur  
     
 
   
  © BONKELAARHUIS - ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN PRIVACY          DISLAIMER          KLACHTENREGELING