Het Bonkelaarhuis HOME          ACTUEEL          OVER ONS          VACATURES          CONTACT Facebook  Instagram  Linkedin    
             
    Je bent hier:  Home  »  Vrijwilligerswerk  »  Maatjesproject      
    Maatjesproject

Maatjesproject

Het kan iedereen overkomen. Door levensgebeurtenissen als een overlijden van een dierbare, werkloosheid, een chronische ziekte, ouderdom etc. verkeer je in een isolement of heb je een steuntje in de rug nodig. Een maatje kan dan uitkomst bieden.


   
   
     
   

Veelgestelde vragen over het Maatjesproject

Wat houdt het maatjesproject in?

De kenmerken van het maatjescontact zijn  enkele uren per twee tot drie weken een luisterend oor, samen koffie drinken of iemand die meegaat om buitenshuis activiteiten te ondernemen. Ook kan een maatje helpen om een hobby of sport weer op te pakken Bekijk hier een succesvol voorbeeld van een maatjescontact.Het maatjesproject wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo'n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Ik heb een hulpvraag. Hoe kan ik mij aanmelden?

Momenteel is er een wachtlijst voor nieuwe hulpvragers die 1 op 1 gekoppeld worden aan een vrijwilliger. Voor het ontmoeten van andere mensen in Sliedrecht kun je terecht bij:

- De Groene Huiskamer
De Groene Huiskamer is iedere dinsdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur op de Sociale Moestuin Sliedrecht (Lijsterweg 70).

- Café voor elkaar
Het café is iedere donderdagavond van 19.00-20.30 uur in de Bibliotheek (Scheldelaan 1). Je bent welkom voor een gratis kopje koffie of thee en een gezellig praatje. Ook helpen we je graag verder als je vragen hebt. 

Voor vragen over het maatjesproject kun je ook bellen naar het Bonkelaarhuis, tel. 0184-420539 of mailen naar vrijwillig@bonkelaarhuis.nl

Ik heb interesse om maatje te worden. Hoe kan ik mij aanmelden?

Bij een Maatje staan menselijke kwaliteiten centraal. Slaan de volgende begrippen op jou: warmte, tijd, nabijheid, respect, humor, begrip? En heb je iInteresse om een maatje te worden? Mail naar vrijwillig@bonkelaarhuis.nl of bel naar het Vrijwilligerspunt via het Bonkelaarhuis, tel. 0184-420539 en we maken een afspraak voor een intakegesprek!

   
   

Meer weten?

 

Je kunt voor informatie, advies en bemiddeling het inloopspreekuur van het Vrijwilligerspunt bezoeken op maandag van 09.00 – 11.00 uur in de Bibliotheek aan de Scheldelaan 1 in Sliedrecht.

Ook is het Vrijwilligerspunt bereikbaar via het Bonkelaarhuis, telefoon 0184 - 420 539, e-mail vrijwillig@
bonkelaarhuis.nl
.

   
   
   
         
         
         
   Het Bonkelaarhuis 
     
  Thema's   
     
  Opgroeien en opvoeden   
  Hulpverlening  
  Ouder worden  
  Werk & dagbesteding  
  Een veilig thuis  
  Wonen en huishouden  
  Financieel & juridisch  
  Nieuw in Sliedrecht  
  Mantelzorg  
  Vrijwilligerswerk  
  Activiteiten  
 


     
  Neem contact met ons op!  
     
  Locatie  Het Bonkelaarhuis   
    Bonkelaarplein 7   
    3363 EL Sliedrecht   
  Telefoon  0184 - 420 539  
  Mail  info@bonkelaarhuis.nl     
     
     
  Openingstijden  
  Maandag tot en met vrijdag  
  tussen 08:30 uur en 17:00 uur  
     
 
   
  © BONKELAARHUIS - ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN PRIVACY          DISLAIMER          KLACHTENREGELING